led-banner

LED-techniek heeft de laatste jaren een enorme stap voorwaarts gemaakt. Een LED (Light Emitting Diode) is een elektronische component (halfgeleider) die licht geeft als er stroom doorheen loopt.

Laag energie verbruik

Led lampen verbruiken tussen de 2,5 en 5 Watt, veel minder dan een tradionele gloeilamp, halogeen spot (30 - 50 watt) en de spaarlamp (5 - 12 watt). Hierdoor bespaar je flink op je energie rekening.

Lange levensduur

De levensduur van led lampen is gemiddeld 50.000 branduren. Er zijn zelfs led lampen met een levensduur van 100.000 branduren. Omgerekend bij 4 uur per dag in gebruik gaat een led lamp 50 jaar mee. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat 1.000 branduren mee en een spaarlamp 6.000 branduren.

Beter voor het milieu

Led lampen zijn zeer energie zuinig, verbruiken maar liefst 90% minder energie dan een tradionele gloeilamp en gaan 50 keer langer mee. Bovendien zijn led lampen geen chemisch afval, maar kunnen gewoon bij het gewone huisvuil.

Het energieverbruik in de wereld neemt alsmaar toe, met bijbehorende klimaatveranderingen. Ten opzichte van de gloeilamp is bij 3 LED-lampen de jaarlijkse CO2-uitstoot 120 kg minder. Dat komt overeen met 6 bomen per jaar!

Minder warmte ontwikkeling

De warmteontwikkeling bij led lampen is veel minder dan een bij een gewone lamp. De gloeilampen wordt 90% omgezet in warmte. Bij led lampen word slechts 10% omgezet in warmte en je kunt ze aanraken zonder de handen te verbranden. Dit maakt een led lamp een efficiënte, volwassen- en kindvriendelijke verlichting.

Kosten besparend

Betaalbaarheid van de LED-lamp zit hem in het feit dat het product in aanschaf duurder is, maar de besparing op de energienota maakt deze aanschaf meer dan de moeite waard. Eén LED-lamp bespaart jaarlijks gemiddeld 55 kWh, dit komt momenteel overeen met € 12,- op jaarbasis (huidige energieprijs is € 0,22 per kWh). Met de besparing op uw energienota, heeft u deze lamp binnen 2 jaar terugverdiend, terwijl u de komende 35 jaar geen nieuwe lamp hoeft te kopen en de besparing op uw energienota jaarlijks stijgt.

Stralingsvrij

Led-verlichting geeft geen ultraviolette of infrarode straling af. Dat maakt de lichtgevende diodes geschikt voor toepassingen in voeding of textiel, of om oude voorwerpen in musea te verlichten.

Electro Service Ruipers

  • Van ontwerp tot uitvoering.
  • Technical Solutions.
  • Innovatief, vooruitstrevend.
  • Klant gerichtheid.
  • Eerlijke prijs - kwaliteit verhouding.
  • Nieuwste technieken.
  • Service gericht.